Рецептів холодцю існує безліч.
Хтось готує його тільки з яловичини, хтось із свинини або курки.
Я пропоную наш улюблений рецепт.
При варінні м'яса важливо щоб бульйон слабо кипів.
М'ясо треба використовувати обов'язково з кісточкою.
Подавати холодець можна з гірчицею або тертим хріном.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Холодець. Інгредієнти
1 кг свинячих ніжок
1 кг яловичини на кісточці
300 г моркви
300 г цибулі
2-3 зубчики часнику
5 горошин запашного перцю
2-3 лаврових листки
сіль
за бажанням:
гірчиця
тертий хрін
Приготування
Крок 1 Свинячі ніжки залити 4 л води.
Закрити кришкою.
Варити при слабкому кипінні протягом 5 годин, періодично знімаючи накип.
Воду підливати не можна.
Крок 2 Додати яловичину, варити ще 3 години, накип знімати, воду не підливати.
Крок 3 Лук крупно нарізати.
Крок 4 Морква крупно нарізати.
Крок 5 До м'яса додати цибулю, моркву, перець, посолити.
Варити 1 годину.
Крок 6 Додати лавровий лист, варити 15 хвилин.
Крок 7 Часник дрібно нарізати.
Крок 8 М'ясо вийняти з бульйону, остудити.
Дрібно нарізати.
Крок 9 Бульйон процідити.
Крок 10 У форму (я використовувала форму розміром 25 ? 15 см) викласти м'ясо.
Крок 11 На м'ясо викласти часник.
Крок 12 Залити бульйоном.
Поставити в холодильник на 6-8 годин.
Крок 13
Смачного!
Хтось готує його тільки з яловичини, хтось із свинини або курки.
Я пропоную наш улюблений рецепт.
При варінні м'яса важливо щоб бульйон слабо кипів.
М'ясо треба використовувати обов'язково з кісточкою.
Подавати холодець можна з гірчицею або тертим хріном.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Холодець. Інгредієнти
1 кг свинячих ніжок
1 кг яловичини на кісточці
300 г моркви
300 г цибулі
2-3 зубчики часнику
5 горошин запашного перцю
2-3 лаврових листки
сіль
за бажанням:
гірчиця
тертий хрін
Приготування
Крок 1 Свинячі ніжки залити 4 л води.
Закрити кришкою.
Варити при слабкому кипінні протягом 5 годин, періодично знімаючи накип.
Воду підливати не можна.
Крок 2 Додати яловичину, варити ще 3 години, накип знімати, воду не підливати.
Крок 3 Лук крупно нарізати.
Крок 4 Морква крупно нарізати.
Крок 5 До м'яса додати цибулю, моркву, перець, посолити.
Варити 1 годину.
Крок 6 Додати лавровий лист, варити 15 хвилин.
Крок 7 Часник дрібно нарізати.
Крок 8 М'ясо вийняти з бульйону, остудити.
Дрібно нарізати.
Крок 9 Бульйон процідити.
Крок 10 У форму (я використовувала форму розміром 25 ? 15 см) викласти м'ясо.
Крок 11 На м'ясо викласти часник.
Крок 12 Залити бульйоном.
Поставити в холодильник на 6-8 годин.
Крок 13
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий