Ніжний, ароматний, дуже смачний холодець.
Курячі ноги і крильця треба обов'язково використовувати, завдяки їм холодець застигає. Хочу звернути увагу, що цей холодець виходить набагато ніжніше, ніж звичайний (зі свинини і яловичини), подавайте його відразу, як тільки дістанете з холодильника.
Подавати холодець можна з гірчицею, хріном, сметаною з часником.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Курячий холодець. Інгредієнти
1 кг курячих ніг
1 кг курячих грудок (на кісточці)
400 г стегенець
500 г крилець
300 г моркви
300 г цибулі
3 зубчики часнику
3 лаврових листки
5 горошин запашного перцю
сіль
Приготування
Крок 1 Курячі ноги залити 3 л води.
Закрити кришкою.
Варити (при слабкому кипінні) протягом 2 годин, періодично знімаючи накип.
Воду не підливати.
Крок 2 Додати стегенця, грудку, крильця.
Варити (при слабкому кипінні) протягом 2 годин, накип знімати, воду не підливати.
Крок 3 Лук крупно нарізати.
Крок 4 Морква крупно нарізати.
Крок 5 До м'яса додати цибулю, моркву, перець, посолити.
Варити протягом 1 години.
Крок 6 Додати лавровий лист, варити протягом 15 хвилин.
Крок 7 Часник дрібно нарізати.
Крок 8 Грудки, стегенця, крильця вийняти з бульйону, остудити, м'ясо відокремити від кісток.
Дрібно нарізати.
Крок 9 Бульйон процідити.
Крок 10 У форму (я використовувала форму розміром 20 ? 25 см) викласти м'ясо.
Крок 11 На м'ясо викласти часник.
Крок 12 Залити бульйоном (так, щоб бульйон покривав м'ясо).
Поставити в холодильник на 10-12 годин.
Крок 13
Смачного!
Курячі ноги і крильця треба обов'язково використовувати, завдяки їм холодець застигає. Хочу звернути увагу, що цей холодець виходить набагато ніжніше, ніж звичайний (зі свинини і яловичини), подавайте його відразу, як тільки дістанете з холодильника.
Подавати холодець можна з гірчицею, хріном, сметаною з часником.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Курячий холодець. Інгредієнти
1 кг курячих ніг
1 кг курячих грудок (на кісточці)
400 г стегенець
500 г крилець
300 г моркви
300 г цибулі
3 зубчики часнику
3 лаврових листки
5 горошин запашного перцю
сіль
Приготування
Крок 1 Курячі ноги залити 3 л води.
Закрити кришкою.
Варити (при слабкому кипінні) протягом 2 годин, періодично знімаючи накип.
Воду не підливати.
Крок 2 Додати стегенця, грудку, крильця.
Варити (при слабкому кипінні) протягом 2 годин, накип знімати, воду не підливати.
Крок 3 Лук крупно нарізати.
Крок 4 Морква крупно нарізати.
Крок 5 До м'яса додати цибулю, моркву, перець, посолити.
Варити протягом 1 години.
Крок 6 Додати лавровий лист, варити протягом 15 хвилин.
Крок 7 Часник дрібно нарізати.
Крок 8 Грудки, стегенця, крильця вийняти з бульйону, остудити, м'ясо відокремити від кісток.
Дрібно нарізати.
Крок 9 Бульйон процідити.
Крок 10 У форму (я використовувала форму розміром 20 ? 25 см) викласти м'ясо.
Крок 11 На м'ясо викласти часник.
Крок 12 Залити бульйоном (так, щоб бульйон покривав м'ясо).
Поставити в холодильник на 10-12 годин.
Крок 13
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий