Замість яловичини можна використовувати куряче філе.
Також, можна додати будь-які овочі, за смаком.
Заливне можна приготувати в одній великій формі, але мені подобається робити його порційно, потім його дуже зручно подавати на стіл.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Заливне м'ясо. Інгредієнти
300 г яловичини (вирізки)
20 г желатину
200 г моркви
100 г цибулі
2 яйця (варених)
лавровий лист
перець горошок
сіль
зелень
журавлина для прикраси
Приготування
Крок 1 Покласти м'ясо, почищені моркву і цибулю в каструлю, залити 1.5 л води, варити 1 годину.
Крок 2 За 15 хвилин до готовності додати лавровий лист, перець, посолити.
Крок 3 Желатин замочити в 150 мл холодної кип'яченої води і залишити на той час, який зазначено на упаковці.
Крок 4 Потім бульйон процідити (всього необхідно 500 мл бульйону), додати желатин, поставити на вогонь і довести до кипіння, але не кип'ятити.
Крок 5 Білки відокремити від жовтків.
Білки нарізати кубиками (жовтки нам не знадобляться).
Крок 6 Морква нарізати кубиками.
Крок 7 М'ясо нарізати кубиками.
Крок 8 Змішати м'ясо, білки, моркву.
Крок 9 У формочки викласти журавлину і зелень.
Крок 10 На журавлину і зелень викласти м'ясо з білками і морквою.
Крок 11 Залити бульйоном.
Крок 12 Поставити в холодильник і охолоджувати до тих пір, поки заливне повністю не застигне (близько 5-7 годин).
Смачного!
Також, можна додати будь-які овочі, за смаком.
Заливне можна приготувати в одній великій формі, але мені подобається робити його порційно, потім його дуже зручно подавати на стіл.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Заливне м'ясо. Інгредієнти
300 г яловичини (вирізки)
20 г желатину
200 г моркви
100 г цибулі
2 яйця (варених)
лавровий лист
перець горошок
сіль
зелень
журавлина для прикраси
Приготування
Крок 1 Покласти м'ясо, почищені моркву і цибулю в каструлю, залити 1.5 л води, варити 1 годину.
Крок 2 За 15 хвилин до готовності додати лавровий лист, перець, посолити.
Крок 3 Желатин замочити в 150 мл холодної кип'яченої води і залишити на той час, який зазначено на упаковці.
Крок 4 Потім бульйон процідити (всього необхідно 500 мл бульйону), додати желатин, поставити на вогонь і довести до кипіння, але не кип'ятити.
Крок 5 Білки відокремити від жовтків.
Білки нарізати кубиками (жовтки нам не знадобляться).
Крок 6 Морква нарізати кубиками.
Крок 7 М'ясо нарізати кубиками.
Крок 8 Змішати м'ясо, білки, моркву.
Крок 9 У формочки викласти журавлину і зелень.
Крок 10 На журавлину і зелень викласти м'ясо з білками і морквою.
Крок 11 Залити бульйоном.
Крок 12 Поставити в холодильник і охолоджувати до тих пір, поки заливне повністю не застигне (близько 5-7 годин).
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий