Я начиняла профитроли усіма 3-ма начинками, начинки вистачило, а печінкової небагато залишилося.
Її можна намазати на хліб, вийдуть смачні бутерброди.
Якщо ви хочете використовувати тільки один варіант начинки, то її треба збільшити в 2-3 рази.
Тісто для профитролей готується точно так само, як еклери:
відрізняються вони тільки формою.
Профітролі можна спекти заздалегідь, за 2-3 дні до торжества, покласти їх в пакетик, а начинити перед подачею на стіл.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 30-35 штук.
Інгредієнти
Профітролі з трьома варіантами начинки. Інгредієнти
тісто:
100 г вершкового масла
4 яйця
180 г борошна
? ч.л. солі
начинка № 1:
300 г курячої печінки
100 г цибулі
100 г моркви
3 ст.л. сметани
сіль
рослинне масло
начинка № 2:
150 г форелі або сьомги (слабосоленої)
1 ст.л. червоної ікри
2-3 ст. л. Альметте або сметани
зелень
начинка № 3:
5 ст.л. вареного згущеного молока
50 г горіхів (у мене волоські, мигдаль, фундук)
Приготування
Крок 1 Закип'ятити 250 мл води, додати масло, сіль, довести до кипіння.
Крок 2 У киплячу воду всипати борошно, добре перемішати і проварити 2 хвилини.
Крок 3 Масу трохи остудити.
Додати одне яйце, добре перемішати, додати другий, перемішати.
Додати таким чином всі яйця.
Якщо яйця дрібні, їх може знадобитися 5 штук.
Крок 4 Деко застелити папером для випічки (або змастити маслом).
Ложкою або за допомогою кондитерського шприца викласти тісто у вигляді кульок діаметром близько 4 см.
Якщо шприца немає, можна покласти тісто в пакетик, відрізати куточок, і видавити.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати до золотистої скоринки, приблизно 35-40 хвилин.
Під час випічки дверцята духовки не відкривати.
Крок 5 Готуємо начинку № 1.
Цибулю дрібно нарізати.
Крок 6 Моркву натерти на середній тертці.
Крок 7 Цибулю обсмажити на олії.
Крок 8 Додати моркву, обсмажити.
Крок 9 Додати печінку, посолити.
Смажити на середньому вогні, під кришкою, протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
Щоб перевірити, чи готова печінку чи ні, розламати шматочок.
Якщо виділяється світла рідина - печінка готова.
Крок 10 Печінка з цибулею і морквою покласти в блендер, перемішати.
Якщо блендера немає, можна пропустити все через м'ясорубку.
Крок 11 Додати сметану.
Крок 12 Ще раз перемішати.
Крок 13 Готуємо начинку № 2.
Форель дрібно нарізати.
Крок 14 Зелень дрібно нарізати.
Крок 15 Змішати форель, зелень, ікру.
Крок 16 Додати Альметте, перемішати.
Крок 17 Готуємо начинку № 3.
Горіхи подрібнити у блендері або ножем.
Крок 18 Змішати згущене молоко і горіхи.
Крок 19 Випечені профитроли розрізати на дві частини.
Крок 20 Викласти начинку.
Крок 21 З'єднати половинки.
Крок 22 Прикрасити за смаком.
Профітролі з фореллю я прикрасила ікрою і зеленню, з печінкою - зеленню, зі згущеним молоком - посипала цукровою пудрою.
Смачного!
Її можна намазати на хліб, вийдуть смачні бутерброди.
Якщо ви хочете використовувати тільки один варіант начинки, то її треба збільшити в 2-3 рази.
Тісто для профитролей готується точно так само, як еклери:
відрізняються вони тільки формою.
Профітролі можна спекти заздалегідь, за 2-3 дні до торжества, покласти їх в пакетик, а начинити перед подачею на стіл.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 30-35 штук.
Інгредієнти
Профітролі з трьома варіантами начинки. Інгредієнти
тісто:
100 г вершкового масла
4 яйця
180 г борошна
? ч.л. солі
начинка № 1:
300 г курячої печінки
100 г цибулі
100 г моркви
3 ст.л. сметани
сіль
рослинне масло
начинка № 2:
150 г форелі або сьомги (слабосоленої)
1 ст.л. червоної ікри
2-3 ст. л. Альметте або сметани
зелень
начинка № 3:
5 ст.л. вареного згущеного молока
50 г горіхів (у мене волоські, мигдаль, фундук)
Приготування
Крок 1 Закип'ятити 250 мл води, додати масло, сіль, довести до кипіння.
Крок 2 У киплячу воду всипати борошно, добре перемішати і проварити 2 хвилини.
Крок 3 Масу трохи остудити.
Додати одне яйце, добре перемішати, додати другий, перемішати.
Додати таким чином всі яйця.
Якщо яйця дрібні, їх може знадобитися 5 штук.
Крок 4 Деко застелити папером для випічки (або змастити маслом).
Ложкою або за допомогою кондитерського шприца викласти тісто у вигляді кульок діаметром близько 4 см.
Якщо шприца немає, можна покласти тісто в пакетик, відрізати куточок, і видавити.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати до золотистої скоринки, приблизно 35-40 хвилин.
Під час випічки дверцята духовки не відкривати.
Крок 5 Готуємо начинку № 1.
Цибулю дрібно нарізати.
Крок 6 Моркву натерти на середній тертці.
Крок 7 Цибулю обсмажити на олії.
Крок 8 Додати моркву, обсмажити.
Крок 9 Додати печінку, посолити.
Смажити на середньому вогні, під кришкою, протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
Щоб перевірити, чи готова печінку чи ні, розламати шматочок.
Якщо виділяється світла рідина - печінка готова.
Крок 10 Печінка з цибулею і морквою покласти в блендер, перемішати.
Якщо блендера немає, можна пропустити все через м'ясорубку.
Крок 11 Додати сметану.
Крок 12 Ще раз перемішати.
Крок 13 Готуємо начинку № 2.
Форель дрібно нарізати.
Крок 14 Зелень дрібно нарізати.
Крок 15 Змішати форель, зелень, ікру.
Крок 16 Додати Альметте, перемішати.
Крок 17 Готуємо начинку № 3.
Горіхи подрібнити у блендері або ножем.
Крок 18 Змішати згущене молоко і горіхи.
Крок 19 Випечені профитроли розрізати на дві частини.
Крок 20 Викласти начинку.
Крок 21 З'єднати половинки.
Крок 22 Прикрасити за смаком.
Профітролі з фореллю я прикрасила ікрою і зеленню, з печінкою - зеленню, зі згущеним молоком - посипала цукровою пудрою.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий